Receptueel.nl

Barbecue - Recept Makreel op de barbecue

  • Ingredienten:
4 verse schoongemaakte makrelen
citroensap
6 sjalotjes
4 cocktailtomaten
4 grote schoongeborstelde champignons
1 rode paprika, ontdaan van zaad en zaadlijsten en in vieren gesneden
1 dl witte wijnazijn
olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano of 1/2 eetlepel fijngesnipperde verse
oregano
zout, versgemalen peper
  • Beschrijving:
Was de makrelen zorgvuldig, droog ze met keukenpapier en wrijf de vissen
in met citroensap.
Snijd elke makreel in vier stukken. Rijg de stukken vis aan 4 spiesen,
afgewisseld met de sjalotjes, tomaten, champignons en paprika.
Maak een marinade van de wijnazijn, olijfolie, oregano, zout en peper en
leg de spiesen hierin. Laat op kamertemperatuur 2 uur marineren.
Neem de spiesen uit de marinade en leg ze op het barbecuerooster. Laat ze
10 minuten boven de gloeiende kool roosteren, waarbij u ze steeds draait
en bestrijkt met de marinade.
Dien onmiddellijk op.

Reacties op Makreel op de barbecue

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: