Receptueel.nl

Bijgerechten - Recept Braziliaanse compositie van zalm aubergine en salsa

  • Ingredienten:
2 vleestomaten
1 uitje
2 eetlepels fijngehakte koriander
4 takjes koriander
1 theelepel tapenade
Tabasco
1 limoen
1 teentje knoflook
6 eetlepels olijfolie
1 aubergine
200 gr gerookte zalm
50 gr veldsla
4 theelepels crème fraîche
  • Beschrijving:
Snijd voor de salsa de tomaten in stukjes.
Halveer de ui, snijd er zeer dunne plakjes van en vermeng die met de
tomaat, de fijngehakte koriander, de tapenade en een paar druppels
Tabasco.
Knijp de limoen erboven uit en roer het geheel om.
Knijp de knoflook uit en roer de olijfolie erdoor.
Snijd de aubergine in 20 dunne plakken, bestrijk ze aan beide kanten met
een beetje knoflookolie en bak ze op een hete grillplaat of in een droge
koekenpan aan beide kanten lichtbruin.
Snijd de zalm in 16 brede repen.
Leg de plakken aubergine dakpansgewijs op 4 borden met tussen elke plak
wat veldsla, een reep zalm en een schep van de salsa.
Schep er een lepeltje crème fraîche naast en garneer met een
takje koriander.

Reacties op Braziliaanse compositie van zalm aubergine en salsa

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: