Receptueel.nl

Brood - Recept Brood turks

  • Ingredienten:
500 g bloem van harde tarwe
350 g water
10 g zout
15 g gist
olijfolie max 8 ml
sesamzaad
ei

De meelsoorten die men in Turkije gebruikt zijn vaak 'verontreinigd' met kleine hoeveelheden sesam, millet -gierst- of bloemzaden en daardoor heeft het brood een typische smaak. Je kan proberen dat te imiteren door er wat gemalen zaadjes door te doen, maar beslist niet teveel. Het is meer de 'soupçon de goût' ofwel het vermoeden dat het er in zit maar je weet het eigenlijk niet zeker.
  • Beschrijving:
Alle ingredienten moeten op 24° zijn.
Zout oplossen in het water en als het goed is opgelost de gist erin oplossen en dan het vocht bij de bloem doen en goed mengen; dan wegleggen 10 minuten en daarna pas kneden (minimaal 10 minuten)
Het deeg blijft erg slap, want er zit meer water in dan je gewend bent.
Laten rijzen, 30 minuten en dan de deeglap op de bakplaat. Druk met een houtje het patroon er in en bestrooi de lap met (weinig) sesamzaad.
Dan weer laten rijzen (1 uur) in een vochtige omgeving en voor het inovenen met verdund eistrijksel bespuiten.
Afbakken bij 230 graden, in het begin liefst met stoom.

Reacties op Brood turks

  • onbekend(9 dec 2010 @ 13:07)
    wow kan het nog moeilijker??
  • poepie(9 dec 2010 @ 13:09)
    dit is haast onbegrijpelijk
  • jamjam(9 dec 2010 @ 13:11)
    wat is (endanzonkleinnulletje?) wat is dat
  • lipje(9 dec 2010 @ 13:12)
    wat is 24° ???
  • raape(9 dec 2010 @ 13:13)
    srryhoor maar ik begrijper geen ruk van!!!!!!!
  • cjshvkdasjgxjcvjdsh(9 dec 2010 @ 13:14)
    bladiebladiebla p*nislikker
  • frank(23 sep 2011 @ 16:44)
    24+een kleine nulletje boven aan betekent 24Graden denk ik.
  • pugo(23 okt 2011 @ 09:58)
    zout met water en gist vermengen lijkt me geen goed idee.
  • dennis(27 feb 2012 @ 20:39)
    het is heel makkelijk weeg je gist en water af en gooi je gist in het water en laat een aantal minuten staan zodat het een start krijgt dan zout in een kom en daar boven op je bloem en de rest komt goed . ;)
  • nicole de jong(4 mrt 2012 @ 00:10)
    prima te begrijpen hoor, vind ik in ieder geval, ga het eens proberen (kheb al ervaring met broodbakken dus dat scheelt), bedankt voor het recept!
  • mona(17 mrt 2012 @ 01:41)
    24 graden!
  • r(11 okt 2012 @ 10:46)
    24a betekende het deegtempratuur dat ken je berekenen met je water en de tempratuur in de keuken
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: