Receptueel.nl

Feestdagen - Recept Varkensgoulash met champignons

  • Ingredienten:
1.8 kilo varkensfilet
500 gr.champignons
200 gr.gerookte spekblokjes
300 gram sjalotten
4 el.olijfolie
3 el.bloem
250 ml.droge witte wijn
250 gr.slagroom
2 bouillonblokjes
2 tl.gedroogde tijm
100 gr.crème fraîche
peterselie
peper,zout
  • Beschrijving:
Dep de varkensfilet droog en halveer hem overlangs.Snijd de filet in dunne plakjes.Maak de champignons schoon en snijd deze ook in plakjes.Pel de sjalotten en halveer ze.Braad de spekblokjes in 1 el.hete olie aan en haal ze uit de pan.Verhit 2-3 el.olie met het braadvet en braad de varkensfilets in porties op hoog vuur aan.Breng het vles op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan.Bak de sjalotjes en de champignons 2-3 min.in het braadvet.Strooi de bloem eroverheen en laat het lichtjes bruinen.Blus de sjalotjes en champignons af met 1.25 ml.water,wijn en de slagroom en breng het aan de kook.Voeg de bouillonblokjes en de tijm toe en laat het geheel 5 min.sudderen en regelmatig door roeren.Voeg het spek en het vlees toe en verwarm het weer.Breng de goulash op smaak met crème fraîche,zout en peper.Garneer de goulash met wat takjes of fijngehakte peterselie.
Lekker met gekookte,gebakken aardappelen en een gemengde salade.

Reacties op Varkensgoulash met champignons

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: