Receptueel.nl

Feestdagen - Recept Lamsbout in korst asperges en looksaus

  • Ingredienten:
1 mooie lamsbout,uitgebeend en ontvet."voor de pizzadeeg,500 gr bloem,8 gr gedroogde gist,30 cl water,1 kl zout,1 eetl olijfolie".10 teentjes look,1 bosje basillicum,1 bosje peterselie,2 takjes verse tijm,2 laurlierblaadjes,1 ui,25 cl room,500 gr groene en witte asperges,zout en peper,
  • Beschrijving:
bereid het pizzadeeg,meng alle ingredieten,bloem,gist,water,zout,olie,kneed het deeg en laat het op een warme plaats rijzen.verwarm de room sammen met een takje tijm op een zacht vuur,voeg zout en peper toe,pel de look,vewijder de kiem en voeg de geplette teentjes aan de room toe,laat 10 minuten koken en laat vervolgens trekken.verwarm de oven op 190?c was,droog en hak de basillicum en peterselie.rol het pizzadeeg uit op een met meel bestrooide plank,strooi de kruiden over het deeg,doe peper en zout over de lamsbout en plaats deze op het deeg,voeg laurierblaadjes en het takje tijm toe,sluit het deeg over de lamsbout door de randen van het deeg te bevochtigen en samen te drukken,plaats gedurende + - 50 minuten in de verwarmde oven.schil de asperges en laat ze 15 minuten in gezouten water gaar worden.haal de lamsbout uit de oven en laat enkele minuten rusten alvorens hem aan te snijden.verwarm de lookroom.

Reacties op Lamsbout in korst asperges en looksaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: