Receptueel.nl

Feestdagen - Recept Rog vleugels met witlof en kokkels

  • Ingredienten:
10 stuks rogvleugelfilets van 200 gr

300 gr kokkelvlees (diepvr.)

400 gr kreukels (alikruiken vers)

3 uien

3 stronken groene seldererij

3 dl witte wijn

1,5 kg witlof

100 gr boter

? citroen

7 dl wijnazijn

2 el verse bieslook

2 kg aardappelen

50 gr peterselie

? schaal eetbare bloempjes

Peper, zout, muskaatnoot
  • Beschrijving:
Alikruiken spoelen, gaarkoken, uithalen en bewaren in het kookvocht. De kokkels spoelen en bewaren in het kookvocht van de kreukeltjes. De rogvleugels kruiden en in torentjes draaien. Visfumet bereiden.
De aardappelen in pommes chateau versnijden, en gaarkoken of stomen. De witlof reinigen en versnijden, en bakken in boter. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en een weinig citroensap, en laat garen.
De visbouillon tot de helft laten inkoken. Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Afwerken met witte wijnazijn, visbouillon en kruiden.
De kreukeltjes en kokkels met het fijngesneden bieslook onder de saus mengen.
Voor het opdienen de pommes chateau's in de gesmolten boter met gehakte peterselie en kruiden wentelen.
De rog pocheren (steamer) en het witloof warmen in oven of combi-steamer.
Serveren op een bord van 30 cm. Leg aan de linker- en rechterkant van het bord een witloofstronkje, aan de onder- en bovenkant de pommes chateau's. De rog komt centraal op het bord. Oversausen en afwerken

Reacties op Rog vleugels met witlof en kokkels

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: