Receptueel.nl

Feestdagen - Recept Lamslappen met pilaf

  • Ingredienten:
-500 g magere lamslappen van de schouder
-4 eetlepels olijfolie
-zout, witte peper uit de molen
-1 ui (gesnipperd)
-2 tenen knoflook (geperst)
-3/4 l hete bouillon (runds of lams)
-250 g siamrijst (droogkokend)
-1 rode en 1 groene paprika (kleien gesneden)
-1 blikje tomatenpuree
-mespuntje saffraan
-750 g lamslappen van de bout
-6 eetlepels olijfolie
-zout en witte peper uit de molen
  • Beschrijving:
-laat de lamslappen van de bout snijden door de slager
-snij het schoudervlees in stukken
-bak het schoudervlees rondom in 5 min goed aan in de hete olie
-dan met zout en peper bestrooien
-ui en look toevoegen in de pan en 5 min mee laten fruiten
-bij beetjes de bouillon erbij voegen en 40 min laten stoven met het deksel op de pan-stukjes paprika's, rijst en tomatenpuree in de pan bij het vlees mengen
-de rest van de bouillon met saffraan toevoegen; als de massa weer kookt, nog 35 min zachtjes laten doorkoken
-alle vloeistof moet door de rijst zijn opgenomen
-de lamslappen van de bout bruin bakken in hete olie en kruiden met peper en zout (laat desgewenst het vlees iets rose)

Reacties op Lamslappen met pilaf

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: