Receptueel.nl

Feestdagen - Recept Escaveche van rog en kip

  • Ingredienten:
-4 kleine roggevleugeltjes (circa 200 g)en volledig schoongemaakt
-1 braadkip (versneden in 8 stukken)
-4 ongepelde knoflooktenen
-2 uien en 2 wortelen (fijngesneden)
-3/4 l droge witte wijn
-3 dl azijn
-1 takje tijm en 1 blaadje laurier
-2 kleine Spaanse pepers
-zout en peper
-3 dl olijfolie
  • Beschrijving:
-laat de olie goed heet worden in een diepe braadpan en laat de stukken kip mooi kleuren
-daarna de roggevleugeltjes-schik ze in een diepe aardewerk schotel
-voeg aan de olie in de pan de ui, knoflook en wortelen,tijm en laurier toe en laat alles goed bakken circa 1 minuut
-voeg dan de Spaanse pepers, witte wijn en azijn toe en kruid naar smaak en laat circa 12 min koken
-giet deze kokende massa over de rog en de kip
-laat 24 u marineren op een koele plaats

Reacties op Escaveche van rog en kip

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: