Receptueel.nl

Feestdagen - Recept Zeetong filets in garnalensaus

  • Ingredienten:
-8 filets van zeetong (elk 50 g)
-sap 1/2 citroen
-zout en witte peper
-10 g boter om in te vetten
-1/8 l witte wijn
SAUS:
-2 eetlepels bloem
-1/4 l room
-150 g gepelde grijze garnalen
-150 g champignons (in plakjes gesneden)
-worcestersaus
  • Beschrijving:
-de champignons gaar laten worden in water met zout en citroensap (circa 5 min)
-de filets droog deppen en bedruppelen met citroensap en 5 min laten intrekken
-de filets oprollen en vaststeken met een houten pennetje
-leg de rolletjes vis in een ingevette ovenschaal en giet de witte wijn erover
-sluit de schaal en plaats midden in een voorverwarmde oven
Baktijd=10 min op 200?C-de champignons goed laten uitlekken
-roer de bloem glad met de room en al roerend langzaam aan de kook brengen
-roer de champignons en de garnalen erdoor
-de saus op klein vuur laten trekken 5 min
-op smaak brengen met een scheutje worcestersaus en eventueel nog wat peper
-de visschaal uit de oven halen en het visvocht er voorzichtig uitscheppen en bij de saus doen en goed mengen
-de saus dan over de vis gieten
-de schaal terug in de oven voor 5 min

Reacties op Zeetong filets in garnalensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: