Receptueel.nl

Feestdagen - Recept Koolvis in een jasje van gedroogde ham met zwarte

  • Ingredienten:
4 koolvisfilets van 150 g
4 dunne sneden gedroogde ham
600 g zwarte pasta (tagliatelle)
100 g geschaafde parmezaankaas
boter en olijfolie
peper en zout

voor de saus:
1/2 l visfumet
1/2 l room
1 dl witte wijn
4 tomaten
4 eetlepels fijngesneden basilicum
  • Beschrijving:
1. Kook de zwarte pasta beetgaar in kokend gezouten water met een scheutje olijfolie.
2. Rol de koolvisfilet in een sneetje gedroogde ham, kruid met peper en bak ze in boter gedurende een 3 tot 4 minuten per kant.
3. Breng de visfumet aan de kook, voeg de witte wijn en room toe en laat een 5-tal minuten inkoken. Pel de tomaten, verwijder de pitten, snijd ze in 8 stukken en voeg ze bij de saus, kook terug 5 minuten in en voeg op het laatst het basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet ze door een zeef.
4. Leg de koolvisrol op een bedje van pasta, giet de saus er rond en versier met geschaafde (of gemalen) parmezaankaas.

Reacties op Koolvis in een jasje van gedroogde ham met zwarte

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: