Receptueel.nl

Hoofdgerechten - Recept Romige vis- garnalencurry

  • Ingredienten:
200/250 gram kabeljauwfilet2 eetlepels citroensap1 grote ui1 rode peper2 eetlepels roomboter2 teentjes knoflook1 theelepel gemberpoeder1 theelepel koenjit? theelepel chilipoeder1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)2 theelepels kerriepoeder1 eetlepel tomatenpuree2 eetlepels mangochutney200 gram jumbo- of cocktailgarnalen (net wat je lekkerder vindt)200 ml slagroom/room culinair/koksroomverse koriander naar smaak
  • Beschrijving:
Kabeljauw in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Ui pellen en met rauwkostschaaf boven kom raspen. Peper wassen, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.In braadpan helft van boter verhitten. Blokjes vis hierin ca. 2 minuten bakken. Vis met schuimspaan voorzichtig uit pan nemen.In boter uirasp en stukjes peper ca. 2 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: gemberpoeder, koenjit, chilipoeder, koriander en kerriepoeder. Ca. 1 minuut zachtjes meebakken.Tomatenpuree, mangochutney, garnalen en room erdoor roeren. Al roerend aan de kook laten komen en nog 1 minuut heel zacht laten koken. Visblokjes en rest van boter erdoor roeren en op smaak brengen met zout. Bestrooien met fijngeknipte verse koriander. Serveren met rijst.

Reacties op Romige vis- garnalencurry

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: