Receptueel.nl

Ijs - Recept Ijs antilliaans

  • Ingredienten:
* 100 gr. Suiker
* 4 eierdooiers
* 1 theel. maizena
* 1/2 ltr. melk
* 75 gr. rozijnen
* 2 glaasjes rum
  • Beschrijving:
Laat de rozijnen in een kommetje met 1 glaasje rum wellen. Breng de melk aan de kook. Doe de eierdooiers, de suiker en de maizena in een kom. Klop totdat het mengsel een bijna wit lint vormt. Giet de warme melk langzaam en onder voortdurend kloppen op dit mengsel. Laat op een laag pitje zachtjes doorkoken totdat de massa dik wordt en laat hem daarna afkoelen. Als het geheel afgekoeld is, voegt u 1 glaasje rum toe en de afgegoten rozijnen. Roer het geheel goed door en doe het in de ijsbereider.

Reacties op Ijs antilliaans

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: