Receptueel.nl

Magnetron - Recept Kaasfondue uit de magnetron

  • Ingredienten:
200 g Emmentaler
100 g gruyère
1 teen knoflook
2 dl droge witte wijn
3 theelepels maïzena
1.5 lepel Kirsch

VARIATIE: gebruik oude Goudse, of 100 g mosterdkaas of blauwschimmel met 200 g belegen Goudse, gebruik dan wel 6 theel. maïzena en eventueel water ipv Kirsch.
  • Beschrijving:
Rasp de kaas.
Snij de knoflook door en wrijf de schaal ermee in. Doe de wijn erin. Zet in de magnetron 2 minuten op 700 watt.
Roer de kaas erdoor. Zet 3-4 minuten op 700 watt tot de kaas gesmolten is, roer elke minuut door.
Roer de maïzena los met Kirsch of 1½ lepel water en roer door de fondue tot het gebonden is.
Nog 1 minuut op 700 watt verwarmen, goed doorroeren.

Reacties op Kaasfondue uit de magnetron

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: