Receptueel.nl

Ovenschotels - Recept Kruidige ovenschotel met varkenshaasje broccoli e

  • Ingredienten:
1 varkenshaasje (diepvries)
- 400 g broccoli (diepvries)
- 400 g tomatenblokjes (diepvries)
- 4 dl kalfsfond (bokaal)
- 1 eetl. boter
- 4 eetl. olijfolie
- 1 knoflookteentje
- instantsausbinder
- kruiden:

1 koffiel. komijn

1 koffiel. paprikapoeder

1/2 koffiel. korianderbolletjes

1 capsule saffraan
- peper en zout
  • Beschrijving:
Meng in een schotel de olijfolie, de geperste knoflook, de geplette korianderbolletjes (pletten tussen twee lepels), de komijn en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.

- Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien: 5 a 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven of 1 u op kamertemperatuur. Snij in sneden van 2 cm dik.

- Laat de stukjes vlees op een koele plaats gedurende 3 uur marineren in de kruidenolie. Keer het vlees regelmatig om.

- Laat de broccoli gedeeltelijk ontdooien en snij in kleine roosjes.Smelt in een hoge braadpan 1 eetl. boter. Bak de stukjes vlees langs beide zijden bruin gedurende 1 a 2 min. Als er nog wat kruidenolie in de schotel blijft, giet die dan in de pan.


Schik de stukjes vlees naast elkaar in een ovenschotel.


Maak de braadresten los met de kalfsfond en voeg de saffraan toe. Doe er de broccoliroosjes bij en laat 3 min. koken. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en roer er de sausbinder onder tot de saus goed gebonden is. Verdeel de saus over het vlees.


Dek de schotel af en plaats gedurende 35 a 40 min. in een voorverwarmde oven (200 ?C).

Reacties op Kruidige ovenschotel met varkenshaasje broccoli e

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: