Receptueel.nl

Ovenschotels - Recept Tonijn met mornaysaus

  • Ingredienten:
425gr tonijn in eigen nat(uit blik),3,5 dl melk,1 ui,1 bleekselder,60 gr boter,30 gr bloem,100 gr room,2 eetl.gehakte peterselie,100 gr gemalen kaas,40 gr paneermeel,1 blaadje laurier,5 zwarte peperbolletjes,nootmuskaat,paprikapoeder,p+z,vetstof voor de ovenschotel.
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 180*.Breng in een pannetje de melk aan de kook met 1 plakje ui,de laurier en de peperbolletjes.Neem de pan van het vuur zodra de melk kookt.Zet het 15 min.aan de kant.Zeef de melk.Laat de tonijn goed uitlekken,vang het nat op in een kommetje.Snipper de rest van de ui en de selder fijn.Stoof beide groenten aan in hete boter.Strooi er de bloem bij.Roer goed om.Giet er de melk en het tonijnnat bij.Laat indikken op een zacht vuur terwijl u voortdurend roert.Laat de saus 5 min.zacht doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren.Verrijk ze met de room en voeg er de helft van de gemalen kaas aan toe.Roer tot de kaas goed gesmolten is.Breng ze op smaak met nootmuskaat,p+z.Doe er de gehakte peterselie en de verkruimelde tonijn bij.Schep het mengsel in een lichtjes ingevette ovenschotel,strooi er het paneermeel,een snuifje paprikapoeder en de rest van de gemalen kaas op.Zet de schotel 15 min. in de oven en tenslotte nog een paar min. onder de hete grill om de kaas en het paneermeel te laten bijkleuren.

Reacties op Tonijn met mornaysaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: