Receptueel.nl

Ovenschotels - Recept Een wat zoete en toch pikante pizza met mexicaans

  • Ingredienten:
225 gram bloem mespuntje zout 1/2 zakje gedroogde gist (7 gram) 1 el olijfolie 1.75 handwarm water 1 el olijfolie 1 uitje fijngehakt 1 teentje knoflook 1 blik (240 gram) tomaten, fijngesneden 1 tl gedroogde tuinkruide 2 el witte basterdsuiker 4 el tmatenketchup 2 el appelsap 1/2 tl chilipoeder ca. 300 gram kipfilet in kleine stukjes gesneden 4 el Parmezaanse kaas peper.
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 190 graden.Bereid het deeg: Meng de bloem, zout, boter en melk. Let op dat het een mooie deegbal wordt.(soms hebt U niet alle melk nodig). Rol het deeg uit tot een ronde plak van circa 25 cm doorsnee. Leg de plak op een licht ingevette bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk de bodem met wat tomatensaus Doe suiker, ketchup, azijn, tabasco en chilipoeder in een steelpan en verhit deze saus langzaam: blijf roeren tot de suiker is opgelost. Breng de saus aan de kook en laat haar inkoken tot ongeveer tweederde van de totale hoeveelheid. Haal de saus van het vuur en schep de kipblokjes erdoor tot ze rondom bedekt zijn. Verdeel het mengsel over de pizza. Verdeel de peperringetjes over het eimengsel en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas. Bak de pizza 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden tot de bodem gaar is.

Reacties op Een wat zoete en toch pikante pizza met mexicaans

  • jack(9 feb 2011 @ 21:38)
    de ingredienten zijn niet gelijk aan de beschrijving. Hoe en wat heb je nodig
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: