Receptueel.nl

Ovenschotels - Recept In de puree

  • Ingredienten:
750 g aardappelen
2 courgetten
artisjokharten (uit blik)
2 el zure room
Boter
100 g gekookte ham
150 g Cambozola
1 tl oregano
1 tl gehakte basilicum
2 el olijfolie
1 el gehakte peterselie
Versgemalen peper
Zout
Nootmuskaat
  • Beschrijving:
Was de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Was de courget en kook ze in hun geheel beetgaar in lichtgezouten water
?Laat de artisjokharten uitlekken
?Giet de aardappelen af, schil en pureer ze
?Roer er de zure room en een klontje boter door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vet een taartvorm van ca. 23 cm diameter in met boter en verdeel er de puree over.Snijd de ham in stukjes en leg deze op de puree.Snijd de courget in rondjes en schik ze naast elkaar op de taart, versier met de artisiokharten.Verdeel de kaas in stukjes en leg ze op de courget.Bestrooi het geheel met oregano en basilicum en wat peper van de molen.Besprenkel met de olijfolie en zet de taart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.Bestrooi met de peterselie en dien warm op.

Reacties op In de puree

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: