Receptueel.nl

Ovenschotels - Recept Heerlijke ovenschotel van lof met gehakt uien en

  • Ingredienten:
1 kilo lof fijngesneden 400 gram rundergehakt 500 gram aardappels ? paprika 3 teentjes knoflook ca.300 gram gesnipperde uien ca. 60 gram geraspte kaas 1 doosje champignons ? paprika 1 runderbouillontablet 1 klein potje creme fraiche peper en zout 1 tl paprikapoeder olijfolie 1 tl mosterd.
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 180 graden.Snijd de paprika, ui en champignons in plakjes. Pers de koflook. Los het bouillontablet op in een klein beetje water.
Kook de aardappels gaar Bak het gehakt samen met de ui , paprika en knoflook in de olijfolie. Bak zo?n 4 minuten en voeg dan de champignons toe. Kook in de tussentijd de fijngesneden lof ca. 8 minuten en laat heel goed uitlekken
Na ca. 10 minuten als het gehaktmengsel gaar is voeg je de kruiden, bouillon en de creme fraiche toe.
Meng nu de lof met het gehaktmengsel . Beboter even de ovenschaal en leg onderin de aardappelplakjes en doe het gehaktmengsel hierover heen. Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Reacties op Heerlijke ovenschotel van lof met gehakt uien en

  • bladie(8 dec 2008 @ 16:11)
    ik vind het vies
  • Ron Meijer(24 jan 2011 @ 00:09)
    Lekker gerecht. De verhoudingen zie ik graag anders. 700 gram gehakt en 150 gram ui. voldoende druppels citroensap. Wat is voldoende? De hoeveelheid citroen moet je met proeven vaststellen. Het zuur moet je net kunnen aanraken, zeg maar. Voldoende peper en de mosterd zou ik eruit laten. De lof opsnijden tot de helft als je kinderen hebt hierdoor wordt het bitter aandeel teruggebracht. Opsnijden als je alleen volwassenen hebt. Let op met de bouillon, zorg dat je voldoende vocht in de pan zit op het blokje snel op te lossen. De kaas heb ik meer van genomen. Het gehele gerecht heb ik bedekt met wat goedkope jonge kaas en de andere 50% met raclette kaas (uit zwitserland). De raclettkaas is ietwat zout en bedoeld als smeltkaas. Zet voor de laatste 10 minuten de gril aan zodat de kaas goed smelt en ietwat bruin wordt aan de bovenkant.
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: