Receptueel.nl

Ovenschotels - Recept Gebakken prei aardappelovenschotel met appel en

  • Ingredienten:
1 kilo prei 700 gram aardappelen ca. 4 el olijfolie 1 groot potje creme fraiche 3 teentjes knoflook 1 pond gehakt zout en peper ca. 60 gram geraspte kaas jong belegen 1 rundvleesbouillontablet zout en peper 3 appels niet te zuur.
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 190 gradenSnijd en was de prei in kleinen stukjes. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes. Kook deze even 10 min. voor. Maak de Champignons schoon en snijd deze in kleine plakjes. Los het bouillontablet op in ca. ? dl water. Snijd de appels in kleine stukjes. Meng de creme fraiche met de helft van de kaas.
Doe de olijfolie in de wok en bak voor 5 minuutjes de aardappelschijfjes. Doe in een vergiet wat keukenpapier en na het bakken van de aardappelschijfjes doe je deze in het vergiet. (verliest dan het meeste vet). Doe nu de prei samen met de knoflook in de wok en strooi er wat zout en peper bij. Bak dit ca. 8 minuten en blijf omscheppen. Voeg nu de champignons samen met het gehakt toe. Voeg nu de bouillontablet met het kleine beetje water toe.
Doe nu weer de aardappelschijfjes bij het preimengsel en schep het lekker door elkaar. Voeg als laatste de stukjes appel toe en doe het groetenmengsel in een ovenschaal. Strijk er nu het creme fraiche mengsel erover en zet het gerecht nog voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Reacties op Gebakken prei aardappelovenschotel met appel en

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: