Receptueel.nl

Pasta - Recept Cannelloni met ricotta en boerenkool

  • Ingredienten:
1 uitje
olijfolie
900 gr verse (kleingesneden) boerenkool
16 cannelloni's
250 gr ricotta
zout, peper, nootmuskaat
een snufje suiker
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
4 eetlepels pijnboompitjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde Italiaanse tomaten
2 dl kruidenbouillon (1/2 tablet)
1 zakje geraspte pizzakaas (Deense Mozzarella)
  • Beschrijving:
Snipper het uitje en fruit het in 1 eetlepel olijfolie.
Voeg de boerenkool toe en laat die op hoog vuur al omscheppend slinken.
Voeg 1/4 liter water toe, kook de kool in 30 minuten zachtjes gaar en giet de
groente af.
Kook de cannelloni's in ruim kokend water met zout, 4-5 tegelijk, 4 minuten
voor en leg ze op een schone theedoek.
Wrijf de ricotta door een zeef, schep die bij de boerenkool en breng met wat
zout, peper, nootmuskaat en suiker op smaak.
Vul de cannelloni's met het boerenkool-ricottamengsel en leg ze in een
ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bak voor de tomatensaus de knoflook uit de pers, het gehakte sjalotje en de
pijnboompitjes in de olijfolie goudbruin, roer de tomatenpuree erbij en Bak
alles kort.
Snijd de tomaten uit blik kleiner en voeg ze toe met het vocht en de
bouillon.
Breng ook de saus op smaak, laat tot sausdikte inkoken en giet de saus over de
cannelloni's.
Bestrooi de cannelloni's met geraspte Mozzarella en bak ze in het midden van de
oven in 40 minuten goudbruin.

Reacties op Cannelloni met ricotta en boerenkool

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: