Receptueel.nl

Risotto - Recept Risotto met zomergroenten

  • Ingredienten:
bouillontabletten
1 kleine ui
1 teentje knoflook
(olijf)olie
1/2 pak (250 gr) risottorijst (Lassie)
1 zakje witte wijnsauspoeder (Maggi)
1 diepvriespak (450 gr tuinerwtjes met worteltjes
1 blik asperges
200 gr dikke plakken ham of hamreepjes
peterselie
1 zakje geraspte (oude of Parmezaanse) kaas
  • Beschrijving:
Breng 3/4 liter water aan de kook en los hierin 1 1/2 bouillontablet
op.
Snipper de ui en fruit deze in een wok of hapjespan in 3 eetlepels
olie.
Knijp er de knoflook boven uit.
Schep de rauwe rijst erbij en bak die al omscheppend glanzend.
Voeg in delen van 1 dl de bouillon toe en laat die door de rijst opnemen,
voordat u de rest toevoegt.
Houd 2 dl bouillon apart en bereid de witte wijnsaus hiermee.
Schep na 10 minuten de diepvriesgroenten door de rijst.
Laat de asperges uitlekken en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Snijd de hamplakken in reepjes.
Schep de asperges, de ham en de saus bij de rijst en warm de risotto nog 5
minuten door.
Schep er wat gehakte peterselie door.
Serveer de kaas erbij.

Reacties op Risotto met zomergroenten

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: