Receptueel.nl

Salades - Recept Eiersalade romige met kreeft en kruidenvinaigret

  • Ingredienten:
5 hardgekookte en gepelde eieren
2 dl cr?me fra?che
2 sjalotjes (of 1 grote ovale), ragfijn gesneden
2 theelepels fijngeknipte bieslook
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
3 liter court-bouillon
2 kreeften van ? 500 gr
het hart van 1 krop sla
30 gr kaviaar

Voor de vinaigrette:
1 theelepel sap van citron vert
1 theelepel sherryazijn
kruidenolie (peterselie, bieslook en dragon, in de keukenmachine gepureerd met 1
dl olijfolie)
peper en zout
  • Beschrijving:
Breng de court-bouillon aan de kook en kook de kreeften 4 minuten.
Dompel ze direct in koud water en laat ze uitlekken.
Maak de eieren met een vork fijn en meng ze met de cr?me fra?che, de sjalot, de bieslook, de mosterd en de olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de kreeften, kraak de scharen en haal het vlees eruit.
Maak een vinaigrette van het citroensap, de sherryazijn, de kruidenolie, peper en zout.
Haal de slablaadjes hierdoor, verdeel ze over 4 bordjes en leg daar een mooie quenelle van eiersalade op.
Leg de stukken kreeft ernaast en schenk de rest van de kruidenvinaigrette eromheen.
Verdeel de kaviaar over de eiersalade.
Tip van Tonny: In plaats van met kreeft is deze salade ook lekker met gerookte zalm, garnalen, tonijn of krab.

Reacties op Eiersalade romige met kreeft en kruidenvinaigret

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: