Receptueel.nl

Sauzen - Recept Marinade thais gekruide

  • Ingredienten:
2 lepels Thaise vissaus
sap van 1 limoen
2 daun djeruk purut of schil van 1 limoen
1 stengel sereh
4 cm gemberwortel
2 pepertjes
2 lente-uitjes in ringetjes
zout
zwarte peper
2 dl kokosmelk uit blik
  • Beschrijving:
Marinades van Ainsley:
Gebruik niet teveel olie, omdat anders het eten in brand vliegt en de beruchte zwarte tint krijgt.
Alle marinades zijn voor 900 g vlees. Maak eventueel voor het marineren ondiepe sneetjes in vlees of vis.
Giet de marinade in een ondiepe, niet metalen schaal waar het eten in 1 laag in kan.
Rood vlees, gevogelte en wild moeten 2 uur op kamertemp of 24-48 uur in de koelkast marineren.
Vis, zeevruchten en groenten moeten 30 minuten op een koele plek of max.2 uur in de koelkast marineren.
Laat het eten voor bereiden op kamertemp komen.
Schraap voor het barbecue-en overtollige marinade van het eten om in brand vliegen te voorkomen.

Hak de pepertjes en de kern van de sereh fijn. Rasp de gember.
Laat de ingrediƫnten 2 uur 'trekken' alvorens het vlees of de vis te marineren

Reacties op Marinade thais gekruide

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: