Receptueel.nl

Vis - Recept Zalm gepocheerde hele

  • Ingredienten:
1 zalm
4.8 l court-bouillon met citroen en peterselie
2 glazen wijn

Voor een hele zalm van 1.5 kg.
Kan ook met zeeforel, snoek, baars of forel.
Serveren met Court-bouillon met citroen en peterselie (1,5 l) wordt gemaakt van 2,3 uitjes in plakjes, 2 wortels in plakjes, 2 laurierblaadjes, klein bosje peterselie,2 schijven citroen, 15 g boter, 1 lepel zout, 5-6 zwarte peperkorrels, 6 dl witte wijn (of 3 dl wijnazijn) en 1,5 l water. Laat 20 minuten trekken. Het moet afkoelen tot handwarm voor de vis erin gaat. Niet zeven, tenzij het als soep wordt gebruikt.
  • Beschrijving:
Maak de zalm schoon, verwijder kieuwen, dep het bloed weg met keukenpapier.
Doe de wijn bij de court-bouillon en doe bij de zalm. De vis moet net onder staan. Breng tegen de kook maar kook niet.
Pocheer de zalm (reken 5-6 minuten per 450 g). Doe de warmtebron dan uit.
Leg de vis op een rooster en zet op de pan met de hete court-bouillon. Bedek met een schone doek en laat 5 minuten uitlekken.

Reacties op Zalm gepocheerde hele

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: