Receptueel.nl

Vlees - Recept Bloemkoolschotel a la stroganoff

  • Ingredienten:
1 1/4 kg aardappelen
1 bloemkool
1 ui
250 gr champignons
30 gr boter
400 gr gehakt
1 zakje Stroganoffsaus
2 dl crème fraîche
25 gr geschaafde amandelen
50 gr geraspte belegen of oude kaas
  • Beschrijving:
Schil en was de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met
zout in 20 minuten gaar.
Maak de groeten schoon; verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui en
snijd de champignons in plakjes.
Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in water met zout.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul.
Bak de uisnippers en de champignon 5 minuten mee.
Roer het Stroganoffsauspoeder met 1 1/2 dl water glad en roer de saus en
de crème fraîche door het gehaktmengsel.
Snijd de gekookte aardappelen in hapklare stukken en vul een ovenschaal
laag voor laag met aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en
gehaktmengsel.
Strooi als laatste geraspte kaas over het gerecht en zet de schaal
± 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Reacties op Bloemkoolschotel a la stroganoff

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: