Receptueel.nl

Vlees - Recept Gehaktballetjes met pindakaas en groenten

  • Ingredienten:
500 gr rundergehakt (mager)
2 eieren
zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook
2 eetlepels pindakaas
2 verkruimelde beschuiten
1 dl olie
1 prei
1 ui
150 gr champignons
250 gr taugé
1 bos selderij
1 theelepel sambal oelek
  • Beschrijving:
Vermeng de eieren, zout, peper, nootmuskaat, tomatenketchup, 1 theelepel
sambal, sojasaus, knoflook en pindakaas.
Strooi er een verkruimelde beschuit over en vermeng het geheel met het
gehakt.
Draai er balletjes van ter grootte van een pingpongbal en rol die door het
paneermeel of de verkruimelde beschuit.
Bak de balletjes in de hete olie of boter bruin en gaar.
Maak de prei schoon, snijd hem in stukken, bak die in de bakboter van de
balletjes en voeg een gesnipperd uitje en de schoongemaakte champignons
toe.
Doe de gewassen en uitgelekte taugé erbij en bak alles op hoog vuur
tot de groente geslonken is.
Breng op smaak met zout, peper, vers gehakte selderij, sambal en
sojasaus.
Leg de gehaktballetjes op de groente en laat alles goed warm worden.

Reacties op Gehaktballetjes met pindakaas en groenten

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: