Receptueel.nl

Vlees - Recept Cubaanse boliche

  • Ingredienten:
1 stuk mager runderbraadvlees van 750 gr
1 dl grapefruitsap
het sap van 1/2 limoen
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
3/4 dl olijfolie
1 eetlepel sherry
1 eetlepel gembersiroop
mespunt komijn
1 theelepel oregano
sesamolie
100 gr chorizo-worst aan een stukje
een dikke plak ham van 100 gr
50 gr pimento-olijven
1 kleine (rode) ui
1/4 groene en 1/4 rode paprika
1 beschuit
1 ei
1 blik tomaatstukjes met vocht
4 grote aardappelen
zout, peper
  • Beschrijving:
Laat het vlees tot een lap snijden van 3 cm dik en leg deze een nacht in
een marinade van grapefruit- en limoensap, 1 teentje knoflook uit de pers,
het fijngehakte sjalotje, 3/4 dl olijfolie, de sherry, gembersiroop,
komijn en oregano.
Dep het vlees de volgende dag droog.
Haal voor de vulling de chorizo-worst uit het velletje en hak die met de
ham, de olijven, de ui, het tweede teentje knoflook en de paprikastukken
fijn.
Wrijf de beschuit fijn en meng het kruim met het ei erdoor.
Strijk dit mengsel over het vlees en rol het op tot een rollade.
Steek het vlees met cocktailprikkers dicht of bind het met keukengaren
dicht, braad het in 1/2 dl olijfolie met 1 theelepel sesamolie
rondom bruin op halfhoog vuur en braad het afgedekt 30 minuten verder.
Voeg de tomaatstukjes met het vocht, 1/2 dl marinadevocht en het
laurierblaadje toe en laat het vlees afgedekt (onder keren) 11/2 uur
braden.
Schil de aardappelen, snijd ze in parten en leg ze na 3/4 uur bij het
vlees in de saus.
Serveer met sperziebonen en (kort gekookte, daarna in boter gestoofde)
boterbonen.

Reacties op Cubaanse boliche

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: