Receptueel.nl

Barbecue - Recept Barbecued rundersates

  • Ingredienten:
800 gr rundvlees

Voor de marinade:
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel honing
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel koriander
1/2 eetlepel chilipoeder
2 eetlepels zonnebloemolie

Voor de saus:
3 eetlepels zeer fijn gesnipperde ui
1 eetlepel ketjap
2 eetlepels limoensap (of 1 eetlepel citroensap)
1 dl ketchup
1 dl water
1 theelepel bruine suiker
versgemalen zwarte peper
  • Beschrijving:
Snijd het vlees in kleine blokjes.
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar, doe het vlees erbij, roer alles goed door elkaar en laat het minstens 1 uur intrekken.
Maak intussen de saus.
Warm in een steelpannetje de ui, de ketjap, het limoensap, de ketchup, het water en de bruine suiker al roerend op tot de suiker geheel is gesmolten.
Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
Rijg het vlees aan 6 pennen en rooster de satés in 15 minuten boven een matig houtskoolvuur gaar. Keer regelmatig en bestrijk met de marinade.
Serveer de satés met de opgewarmde barbecuesaus er apart bij.

Reacties op Barbecued rundersates

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: