Receptueel.nl

Barbecue - Recept Bo goi la-lot geroosterd rundvlees in la-lotblad

  • Ingredienten:
250 g kogelbiefstuk
2 theelepels gedroogde gemalen sereh
4 tenen knoflook
2 lepels suiker
2 lepels sojasaus
4 theelepels medium sherry
1 theelepel slaolie
1/2 theelepel sesamolie
1/2 theelepel peper
30 la-lot bladeren of druivenblad
6 sateprikkers van bamboe van 25 cm

In plaats van la-lotblad kunnen ook perilla- of druivenbladeren worden gebruikt. Druivenblad uit blik moet wel goed gespoeld en gedroogd worden!
  • Beschrijving:
Vraag de slager het vlees dwars op de draad in 30 heel dunne plakjes te snijden.
Marineer het vlees in alle ingredienten behalve het blad. Laat minstens 2 uur op kamertemp of de hele nacht in de koelkast staan.
Leg elk plakje vlees op 1 groot of 2 kleinere bladeren, vouw boven-en onderkant eroverheen (de zijkanten blijven open) en rijg 5 rolletjes aan 1 spies.
Grill of rooster de spiezen 15 cm van de hittebron 3 minuten tot de bladeren aan 1 kant knapperig en bruin zijn, bak de andere kant ook 3 minuten.

Reacties op Bo goi la-lot geroosterd rundvlees in la-lotblad

  • gerard(19 apr 2011 @ 21:27)
    Ik heb de la-lot bladeren nog nooit in Nederland ontdekt. Navraag bij een Vietnamees restaurant: zij importeerden het zelf in blik. Druivebladeren hebben niet die specifieke smaak, perilla ken ik niet. Als iemand ooit ergens la-lot blad tegenkomt, vers of in blik, laat maar weten.
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: