Receptueel.nl

Brood - Recept Bagels originele

  • Ingredienten:
1 zakje droge gist
3 theelepels bruine basterdsuiker
375 ml water van 40 graden
1 lepel zout
1 kg bloem
maïsmeel
2 lepels moutsiroop of melasse uit reformwinke
sesamzaad
maanzaad
gehakt ui
grof zout
knoflook

Er kan ook ui, karwei, rozijnen of knoflook worden meegebakken, of de bagel kan bestrooid worden met maanzaad, sesamzaad of grof zout.


BAGELCHIPS worden van oude bagels gemaakt, dun gesneden en gekruid met knoflook, zout, tuinkruiden en kaas
BEGYL is jiddisch voor 'rond brood' mogelijk komt hier 'bagel' vandaan.
BEUGEL is Duits voor hoornvormig gebak, mogelijk is dit de oorsprong voor 'bagel'?
EGG BAGELS zijn bagels van eierdeeg
EVERYTHING BAGEL is bestrooid met sesam- en maanzaad, grof zout, knoflook en ui
MARBLED BAGEL is een gemarmerde bagel met donker roggedeeg en lichter tarwebrooddeeg
WATER BAGEL is de steviger traditionele bagel.
  • Beschrijving:
Meng de gist met een theelepel suiker en warm water, laat rusten tot er na 10 minuten belletjes vormen.
Meng in een aparte kom 2 theelepels suiker met de helft van het bloem en het zout. Voeg het gistmengsel en de rest van de bloem toe. Kneed 5 minuten tot het zacht en elastisch is.
Laat 1 uur rijzen.
Verdeel in stukjes van 5 cm, rol ze uit tot een cilinder van 15 cm lang en 3 cm breed. Verbind de reepjes elk tot een ringetje. Laat vervolgens rusten en licht rijzen.
Breng een flinke pan water aan de kook en voeg moutsiroop of melasse toe.
Verwarm de oven voor op 265 graden.
Blancheer de bagels 30 seconden in het water, wentel ze om en laat koken tot het deeg opzwelt en de bagel vorm krijgt.
Bestuif de bakplaat met maismeel.
Neem de bagels uit het water, laat uitlekken en leg op de bakplaat.
Bestrooi met de zaden, uien, knoflook en/of grof zout.
Zet 10-15 minuten in de zeer hete oven.

Reacties op Bagels originele

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: