Receptueel.nl

Brood - Recept Bolussen zeeuwse

  • Ingredienten:
Ingrediënten
500 gram bloem
25 gr verse gist of 10 gram gedroogde gist
3 dl melk
1 el zout
bruine basterdsuiker
70 gram roomboter of margarine
1 el kaneel
aluminium folie of bakpapier
  • Beschrijving:
Na wat gespit in diverse sites heb ik een goed recept voor Zeeuwse Bolussen gevonden dat ik kon verbouwen om uit te proberen in mijn Primera-BBM. Vandaag moest het er maar eens van komen...

En het resultaat mocht er zijn. Ik heb de ingrediënten in de machine gedaan en toen de boel op programma dough gezet... En de rest van het recept opgevolgd. Maar voordat ik mijn recept in de groep ging gooien moest ik het natuurlijk wel eerst uitproberen.

Bereiding:
Voeg de ingrediënten in de broodmachine en kies het programma deeg.
Na het rijzen het deeg in 15 stukken verdelen. Strooi wat basterdsuiker met wat kaneel over het aanrecht (of glazen plaat) en rol elk stuk deeg in de basterdsuiker zodat je een sliert deeg krijgt van diameter 1,5 a 2 cm. met rondom basterdsuiker. Draai er nu een platte ronde bolus van.
Laat de bolussen tijdens het voorverwarmen van de oven nog wat narijzen.
Voorbereiding Warm de oven voor op 225 °C. Leg de bolussen op een met aluminium folie (of bakpapier) beklede bakplaat. Plaats het rooster in het midden van de oven. Bak de bolussen in 7 minuten gaar.
Neem het bakblik uit de oven, plaats het blik op z'n kop op het aanrecht, trek de folie van de bolussen en af laten koelen.

Ik heb meteen het recept op mijn site gezet.
Veel plezier allemaal,

Elvira
http://members.rott.chello.nl/eridder/kookpret.htm

Reacties op Bolussen zeeuwse

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: