Receptueel.nl

Brood - Recept Barbari

  • Ingredienten:
30 gr. verse gist of 1,25 zakje gedroogde * 1 theel. suiker * 600 gr. meel van harde tarse (Italiaanse specialiteitenwinkel) * zout * 2 eetl. olijfolie
  • Beschrijving:
3,5 dl. handwarm water afmeten. Gist en suiker in 4 eetl. warm water oplossen en 10 min. op warme plek wegzetten. Boven kom meel en 2 theel. zout zeven. Kuiltje in midden maken en gistmengsel, rest van water en olijfolie erin schenken. Mengen tot samenhangende deegbal ontstaat. Deeg met handen tot elastisch kneden. Deegbal in met olie ingevette kom leggen en met enkele druppels water besprenkelen. Kom afdekken met plasticfolie en deeg 1 uur op warme plek laten rijzen tot volume is verdubbeld. Deeg even doorkneden en in vier stukken verdelen. Elk deel met wat olie bestrijken en uitrollen tot rechthoek van 15 x 30 cm. en 1 cm. dik. In deeg in lengte 4 insnijdingen maken tot op 3 cm. vanaf rand. Broden op met meel bestoven bakplaten leggen. Broden licht met bloem bestuiven, met doeken afdekken en nogmaals 10 min. op warme plek laten rijzen. Oven voorverwarmen op 225 C. Broden in midden van oven in 15 min. goudbruin bakken. Op rooster laten afkoelen.

Reacties op Barbari

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: