Receptueel.nl

Desserts - Recept Appelplaattaart uit de savoie

  • Ingredienten:
5 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg
40 gr zachte boter
40 gr witte basterdsuiker
1 ei
50 gr gemalen amandelen
6 friszure appels
2 eetlepels abrikozenjam
1 eetlepel citroensap
een ingevette bakplaat
  • Beschrijving:
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoekige
deeglap ter grootte van de bakplaat (± 25 x 35 cm).
Leg de deeglap op de bakplaat en zet die ± 30 minuten in de
koelkast.
Roer intussen de boter en de suiker zacht en romig.
Voeg het ei en de amandelen toe en roer alles tot een gladde
crème.
Snijd de deegranden eventueel mooi bij en prik de deegbodem regelmatig met
een vork in.
Verdeel de amandelcrème over de deegbodem, laat rondom een rand van
2 1/2 cm vrij.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de appels, boor het klokhuis uit en snijd de appels in
tweeën.
Snijd de helften in plakjes en snijd de plakjes net niet helemaal los.
Druk zachtjes op de plakjes, zodat de appelhelften open waaieren.
Schik de halve appels in 3 rijen op de amandelcrème (± 4
helften per rij).
Bak de appeltaart ± 20 minuten in het midden van de oven.
Verwarm de abrikozenjam met het citroensap en breng dit aan de kook.
Lepel de warme jam direct uit de oven over de appels en laat de taart
afkoelen.

Reacties op Appelplaattaart uit de savoie

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: