Receptueel.nl

Feestdagen - Recept Beef wellington

  • Ingredienten:
200 g gemengde paddestoelen, grofgesneden
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
70 g boter
zout
peper
1/2 dl cognac
500 g tournedos (biefstuk van de haas)e
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 eidooier
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 180 graden.Bak de paddestoelen ca. 4 min. in een droge koekenpan. Voeg de ui, knoflook en 10 g boter toe en bak het ca. 5 min. mee. Schep de helft van de paddestoelen uit de pan. Dit wordt voor de vulling gebruikt. Breng de andere helft op smaak met zout en peper (meot hartig zijn) en blus af met de cognac.
Verhit 60 g boter in een koekenpan en bak hierin de tournedos in ca. 2 min. op hoog vuur aan alle kanten bruin. Laat de tournedos afkoelen en wrijf deze in met zout en peper. Vorm van de plakjes bladerdeeg een rechthoek en rol deze uit tot 1 mm dikte. Leg inhet midden van het bladerdeeg de niet-gekruide helft van ht paddestoelenmengsel. Leg hierop de tournedos.
Sla de voor en achterkant van het bladerdeeg naar elkaar toe met een kleine overlapping. Plak het deeg vast met een beetje water. Snij het overtollige deeg van de zijkanten, sla de zijkanten naar binnen en plak ook dit vast met een beetje water zodat de vulling goed afgeloten is. Draai het bladerdeegpakket om en leg het op het bakblik. Bestrijk het met de eidooier. Bak het in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat de Beef Wellington ca. 3 min. rusten en snij in 4 plakken.
Verwarm het gekruide paddestoelmengsel opnieuw en serveer het bij de plakken Beef Wellington.

Reacties op Beef wellington

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: