Receptueel.nl

Feestdagen - Recept Bleu de graven fondue

  • Ingredienten:
- ca. 3 ons Bleu de Graven
- 2 lente-uitjes
- ca. 3 ons Goudse kaas belegen
- halve rode paprika
- 3 dl droge witte wijn
- versgemalen peper
- zout
- 1 tl tomatenpuree
- een glaasje grappa of kirsch
- 2 teentjes knoflook
- citroensap
- olijfolie
- 2 sjalotjes
- 2 el gehakte tuinkruiden (rozemarijn, dragon, koriander en basilicum)
  • Beschrijving:
# maak de lente-uitjes schoon
# pel de sjalotjes en knoflook en hak ze fijn
# snijd de lente-uitjes in dunne plakjes
# snijd de paprika in kleine blokjes1 Verhit een scheutje olijfolie in een fonduepan en fruit de sjalotjes en knoflook erin tot de snippers glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en even doorroeren.
2 Voeg vervolgens de witte wijn, het citroensap, de kruiden, de lente-uitjes en de paprika toe en laat het mengsel ca. 7 minuten garen.
3 Voeg daarna de kaas toe en laat alles smelten.
Breng de fondue op smaak met versgemalen peper, zout en een glaasje grappa of kirsch.

Reacties op Bleu de graven fondue

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: