Receptueel.nl

Ijs - Recept Appeltompouce met vanillesaus en ijs

  • Ingredienten:
2 geschilde appels
1 dl Armagnac of Calvados
4 plakjes (roomboter) bladerdeeg
1 ei
kandijsuiker of gewone suiker
50 gr boter
2 el suiker
1/8 l slagroom
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker
4 bolletjes vanille-ijs
2 dl melk
› dl slagroom
1 vanillestokje
50 gr fijne suiker
3 eidooiers
  • Beschrijving:
Voorbereiden (› dag van tevoren):
Boor het klokhuis uit de appels.
Snij elke appel in hele dunne plakjes en laat ze in een bodem Armagnac of
Calvados een paar uur liggen.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Halveer de plakjes bladerdeeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de gehalveerde plakjes
bladerdeeg op.
Bestrijk de helft met losgeklopt ei en strooi er de (kandij)suiker
over.
Prik ze met een vork in en bak ze in de oven in ± 15 minuten
goudbruin.
Laat ze afkoelen.

Reacties op Appeltompouce met vanillesaus en ijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: