Receptueel.nl

Ijs - Recept Champagnesorbet

  • Ingredienten:
1 limoen 2 dl mineraalwater zonder koolzuur 75 gr suiker 2 dl champagne demi-sec
eventueel munt
  • Beschrijving:
Voorbereiding: Limoen goed schoon maken. Rasp de schil eraf, en pers de limoen uit. Mineraalwater met de suiker aan de kook brengen. Al roerende de suiker op laten lossen en dan nog 1 minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur af en meng er 1 eetlepel limoenrasp en het limoensap bij. Laat dit iets afkoelen. Doe de champagne erbij.
Bereidingswijze: Doe het mengsel in de ijsmachine, en volg de aanwijzingen van je eigen machine Of doe de massa in een diepvriesdoos en haal het ieder uur even los van de wanden. Laat dit ongeveer 6 uur bevriezen.
Serveertips: garneer eventueel met een takje munt

Reacties op Champagnesorbet

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: