Receptueel.nl

Magnetron - Recept Chocolade-roomkwark met pruimen

  • Ingredienten:
4 pruimen
2 eetlepels sinaasappellikeur
25 gr blanke hazelnoten
100 gr melkchocolade
1/8 liter koude slagroom
2 eetlepels poedersuiker
1/2 bak koude magere kwark รก 450 gr
4 wijde coupes (inhoud 3 dl)
  • Beschrijving:
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten.
Snijd de pruimen in partjes en besprenkel die met de likeur.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
Breek de chocolade boven een magnetronschaal in stukjes en laat die,
onafgedekt, in de magnetron op 700 Watt in 2 minuten smelten.
Roer tussentijds tweemaal door.
Roer de gesmolten chocolade goed door en laat iets afkoelen.
Klop de slagroom met de poedersuiker in een kom stijf en schep de kwark er
luchtig door.
Schenk er al omscheppend de gesmolten chocolade bij en verdeel de
chocolade goed door de roomkwark.
Verdeel de chocolade-roomkwark over de coupes en zet ze tot het gebruik in
de koelkast.
Garneer de coupes met de partjes pruim en bestrooi met de hazelnoten.

Reacties op Chocolade-roomkwark met pruimen

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: