Receptueel.nl

Risotto - Recept Risotto met paddestoelen ii

  • Ingredienten:
1 prei
2 teentjes knoflook
olijfolie
500 gr gemengde paddestoelen
2 sjalotjes
peper
500 gr rondkorrelrijst
1 pot runderbouillon of -fond
1 dl droge witte wijn
peterselie
200 gr Old Amsterdam of andere overjarige kaas
  • Beschrijving:
Snijd de prei in fijne ringen en fruit die met de knoflook uit de pers
in 2 eetlepels olijfolie.
Zoek de gemengde paddestoelen uit, maak ze schoon en snijd ze eventueel
kleiner, maar laat ze herkenbaar.
Snipper de sjalotjes.
Neem de preiringen uit de pan, voeg wat olie toe en bak de paddestoelen en
de sjalotjes kort op hoog vuur.
Bestrooi ze met peper uit de molen en neem ze uit de pan.
Schep de rijst in de pan en verwarm die al roerend op laag vuur, zodat de
rijst glazig wordt.
Voeg dan in delen, in 20 minuten in totaal, 1,2 liter runderbouillon
(van
1 pot bouillon of fond, aangevuld met 1 dl witte wijn en water) toe en
laat dit opnemen.
Verwarm het geheel nog ± 5 minuten tot de rijst gaar is.
Meng er op het laatst de prei door.
Tot zover kunt u het gerecht voorbereiden.
Verwarm de rijst met de prei voor het serveren al roerend opnieuw, voeg de
paddestoelen toe en warm ze mee.
Knip een flinke hoeveelheid peterselie fijn en roer die op het laatst door
de rijst.
Rasp de oude kaas en geef die er apart bij.

Reacties op Risotto met paddestoelen ii

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: