Receptueel.nl

Risotto - Recept Risotto met pesto en vis

  • Ingredienten:
Snijd 1 kleine courgette in vieren en daarna in plakjes.
Was 250 gr spinazie voorzichtig in koud water en laat goed uitlekken.
Snijd 400 gr gemengde visfilet (kabeljauw, schol en zalmforel) in
blokjes.
Fruit 1 gesnipperde ui en 2 tenen knoflook uit de pers zachtjes in 3
eetlepels maïsolie.
Schep er 350 gr risottorijst (Arborio of Italiaanse rondkorrelrijst) bij
en al bak die al roerend glanzend.
Voeg al roerend in beetjes steeds iets van 8 1/2 dl bouillon en 1 dl witte
wijn toe, zodat het door de rijst wordt opgenomen. Het totale kookproces
duurt ± 25 minuten.
Voeg na 15 minuten de courgette toe en voeg 5 minuten voor het einde
de
spinazieblaadjes, de visstukjes en 2 eetlepels pesto toe (de risotto moet
nog wel heel nat zijn) en blijf steeds voorzichtig omscheppen.
Voeg tot slot 1/2 dl koffie- of Garderoom toe en bestrooi met 150 gr
geraspte oude kaas.
Garneer met blaadjes basilicum en serveer direct.
  • Beschrijving:
Variatie:
Vervang de courgette en de spinazie door 1 in blokjes gesneden aubergine
en 2 grote, in blokjes gesneden vleestomaten.
Gebruik tomatenpesto en ga alleen uit van zalmfiletstukjes.

Reacties op Risotto met pesto en vis

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: