Receptueel.nl

Sauzen - Recept Bearnaisesaus 2

  • Ingredienten:
1 1/2 dl droge witte wijn
4 el witte wijnazijn
2 fijngehakte sjalotten
15 gr gehakte dragon
15 gr gehakte kervel
3 eidooiers
+- 200 gr koude boter
beetje citroensap
2 tl fijngehakte dragon
2 tl fijngehakte kervel
  • Beschrijving:
1 1/2 dl droge witte wijn, 4 el witte wijnazijn, 2 fijngehakte sjalotten, 15 gr gehakte dragon en 15 gr gehakte kervel inkoken tot er ongeveer 2 el vloeistof over zijn.
De vloeistof zeven, de kruiden goed uitdrukken. 3 eidooiers toevoegen en au bain-marie kloppen tot het mengsel dik begint te worden.
Beetje bij beetje ± 200 gr koude boter in blokjes gesneden door het dooiermengsel roeren (nog steeds au bain-marie) tot de saus gaat binden.
Een beetje citroensap, 2 tl fijngehakte dragon en 2 tl fijngehakte kervel door de saus roeren.

Reacties op Bearnaisesaus 2

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: