Receptueel.nl

Sauzen - Recept Béarnaisesaus 1

  • Ingredienten:
1 ui
1,2 laurierblad
2 dooiers
125 g boter
zout
peper
2 lepels dragonazijn
3 lepels water
3 zwarte peperkorrels
  • Beschrijving:
Kook 2 lepels dragonazijn met 3 lepels water.
Voeg 3 lichtgekneusde zwarte peperkorrels, een klein gesnipperd uitje en ½ verkruimeld laurierblad toe.
Kook in tot er 2 lepels vocht over is.
Zeven, af laten koelen.
Klop 2 dooiers los, doe het vocht erbij en klop au bain marie tot het bindt.
Klop dan 125 g boter op kamertemp (in 6 stukjes) erbij.
Neem na het 5e stukje van het waterbad af en klop het 6e stukje er zo bij.
Klop tot de saus glanst.
Niet boven de 80° laten komen!
Eventueel afmaken met zout en witte peper.

Reacties op Béarnaisesaus 1

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: