Receptueel.nl

Soep - Recept Andijviesoep met croetons

  • Ingredienten:
1/2 krop andijvie
1 sjalotje
1 sneetje bruin brood
2 eetlepels olijfolie
1/2 liter kippenbouillon
1/2 dl slankroom (garderoom)
25 gr geraspte oude kaas
1 eetlepel fijngeknipt bieslook
  • Beschrijving:
Was de andijvie, bewaar enkele mooie, kleine blaadjes uit het hart en snijd de rest in reepjes.
Pel en snipper het sjalotje.
Snijd het brood in kleine blokjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit het sjalotje glazig.
Schep de andijviereepjes erdoor en smoor die ± 2 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer, voeg al roerend de room en de kaas toe en laat de kaas al roerend smelten.
Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak de blokjes brood knapperig bruin.
Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de overgebleven andijvieblaadjes, de croûtons en het bieslook in.

Reacties op Andijviesoep met croetons

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: