Receptueel.nl

Tapas - Recept Kippenlevertjes in sherryazijn

  • Ingredienten:
500 gr kippenlevertjes
50 gr gesmolten ongezouten boter
2 fijngehakte sjalotten of 1/2 fijngehakte ui
4 eetlepels sherryazijn
1 theelepel suiker
geconcentreerde kippenbouillon (1/2 pot Struik)
1 theelepel mild paprikapoeder
1 teen knoflook
zout, versgemalen zwarte peper
  • Beschrijving:
Maak de levertjes schoon en was ze.
Meng het paprikapoeder met peper en zout in een kom en wentel de levertjes
hier goed door.
Verhit de gesmolten boter in een grote braadpan, doe de levertjes erbij en
roerbak op hoog vuur tot ze aan alle kanten bruin zijn.
Houd ze in een schaal warm.
Fruit in dezelfde pan de ui op laag vuur licht aan.
Voeg de azijn en de suiker toe, knijp de teen knoflook erboven uit en laat
koken tot de azijn bijna is verdampt.
Roer er dan de geconcentreerde bouillon, met water aangevuld tot 1/2 liter
door en laat tot de helft inkoken.
Bind de saus door al roerend de overige boter in kleine stukjes toe te
voegen.
Breng op smaak met peper en zout en schenk de saus over de levertjes.

Reacties op Kippenlevertjes in sherryazijn

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: