Receptueel.nl

Tapas - Recept Kippenlevers in sherrysaus higadillos al jerez

  • Ingredienten:
400 gr kippenlevers
3 eetlepels boter
zout, peper
3 fijngesneden sjalotten
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringen
2 eetlepels bloem
2 dl kippenbouillon (van tablet)
3 eetlepels droge sherry (Fino)
50 gr ontpitte groene olijven in plakjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Beschrijving:
Maak de kippenlevers zorgvuldig schoon en snijd ze doormidden.
Verhit de boter en bak de kippenlevers snel aan alle kanten bruin.
Neem de levers uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm.
Bak de sjalotten en de rode peper ± 5 minuten in het achtergebleven
bakvet.
Voeg de bloem toe en bak die ± 2 minuten mee.
Roer de bouillon en de sherry erdoor en laat de saus op zacht vuur
± 8 minuten tot een vrij dikke saus koken.
Breng de saus met zout en peper op smaak.
Leg de levers in de saus en warm ze nog ± 3 minuten mee.
Roer de olijven en de peterselie erdoor.

Reacties op Kippenlevers in sherrysaus higadillos al jerez

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: