Receptueel.nl

Tapas - Recept Gehaktballetjes in tomatensaus albondigas

  • Ingredienten:
400 gr mager lamsgehakt
1 ei
3 geperst teentjes knoflook
4 eetlepels fijngesneden peterselie
1/2 theelepel nootmuskaat
zout, peper
2 ontkorste plakjes witbrood
2 eetlepels rode wijn
2 eetlepels olijfolie
1 fijngesneden ui
3 ontvelde tomaten in blokjes
1 dl kippenbouillon (van tablet)
  • Beschrijving:
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de
nootmuskaat, zout en peper.
Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel.
Vorm van het mengsel ± 40 balletjes.
Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom
bruin.
Bak de ui ± 5 minuten mee.
Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op
laag vuur ± 30 minuten sudderen.
Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een
staafmixer.
Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de
gehaktballetjes.
Strooi er 2 eetlepels peterselie over.

Reacties op Gehaktballetjes in tomatensaus albondigas

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: