Receptueel.nl

Tapas - Recept Albondigas riojanas spaanse gehaktballetjes uit rioja

  • Ingredienten:
4 stukjes oudbakken stokbrood
1 dl Spaanse rode wijn
750 gr lamsgehakt
1 ei
1 eidooier
3 fijngesneden teentjes knoflook
3 eetlepels gehakte peterselie
zout en (versgemalen) peper
2 eetlepels olijfolie
1 ui in dunne reepjes
1 glas cognac
2 1/2 dl gevogeltefond
1 dl tomatensaus (fles)
  • Beschrijving:
Week het stokbrood ± 15 minuten in de wijn.
Maak het lamsgehakt aan met het ei, de eidooier, de knoflook, de
peterselie en het geweekte, uitgeknepen stokbrood en breng op smaak met
zout en peper.
Laat het gehakt in de koelkast ± 30 minuten rusten en rol het
daarna tot balletjes van ± cm doorsnede.
Verhit de olie en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Doe de uireepjes erbij en bak ze op halfhoog vuur ± 5 minuten
mee.
Zet de afzuigkap uit. Giet de cognac in de pan, steek hem aan en laat
uitbranden.
Giet de fond en de tomatensaus bij de gehaktballetjes en breng het geheel
aan de kook.
Laat de balletjes, met het deksel op de pan, op laag vuur ± 30
minuten stoven.

Reacties op Albondigas riojanas spaanse gehaktballetjes uit rioja

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: