Receptueel.nl

Vlees - Recept Beierse vleeskoekjes

  • Ingredienten:
40 gr boter
1 fijngesneden ui
1 1/4 dl melk
25 gr witbrood
600 gr half-om-halfgehakt
3 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eieren
1/2 theelepel gedroogde marjolein
zout, peper
1 theelepel scherpe mosterd
4 eetlepels olie
  • Beschrijving:
Bak de ui in 20 gr boter zachtjes ± 10 minuten.
Verhit de melk, week het brood daarin 3 minuten, knijp het uit en
verkruimel het.
Vermeng het gehakt, de ui, het broodkruim, de peterselie, de eieren, de
marjolein, 1/2 theelepel zout, peper en de mosterd goed, kneed dit door en
vorm er 8 ronde platte koekjes van.
Verhit de olie en 20 gr boter en bak de vleeskoekjes hierin op hoog vuur
rondom bruin.
Temper het vuur en bak het vlees nog ± 10 minuten; keer de koekjes
halverwege.
Lekker met aardappelsalade.

Reacties op Beierse vleeskoekjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: