Receptueel.nl

Vlees - Recept Californian swiss steak

  • Ingredienten:
3 eetlepels bloem
1 theelepel grofgemalen zwarte peper
1 theelepel zout
1 runderlap van 450-500 gr
olie
1 grote ui
2 vleestomaten
2 dl witte wijn
1 eetlepel witte wijnazijn
1 laurierblaadje
gedroogde rozemarijn en oregano
4 (nieuwe) aardappelen
150 gr kastanje-champignons
1 dl halfvolle koffiemelk
3 eetlepels poeder voor witte (variatie)saus
  • Beschrijving:
Meng de bloem met peper en zout.
Snijd de runderlap in 4 gelijke stukken en wentel die door de gekruide
bloem.
Bak in een braadpan, in een bodempje olie de vleesstukken rondom
bruin.
Pel de ui, snijd hem met de tomaten in schijven en leg die op het
vlees.
Schenk de wijn erbij (zodat het vlees niet onder, maar wel ruim in het
vocht staat).
Voeg de wijnazijn, het laurierblad, 1 theelepel rozemarijn en oregano
toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur, afgedekt, 1 uur
sudderen.
Boen de aardappelen schoon, snijd ze in vieren, leg die bij het vlees en
laat nog 3/4 uur sudderen.
Borstel de champignons schoon, voeg ze toe en stoof het geheel nog 15
minuten.
Neem de vleesstukken voorzichtig (met de ui- en tomaatschijven) uit de
pan.
Klop de koffiemelk met het sauspoeder los, roer dit bij het braadvocht en
laat opkoken.
Leg de vleesstukken terug in de pan en serveer het gerecht.

Reacties op Californian swiss steak

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: