Receptueel.nl

Vlees - Recept Amerikaanse beenham

  • Ingredienten:
11/2 kg banketham
250 gr bruine suiker
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kruidnagelpoeder
25 kruidnagelen
11/2 liter melk
1 sherryglas cognac
1/2 liter verse kloproom
1/2 liter koude bouillon
  • Beschrijving:
Doe de banketham in een pan en overgiet hem met melk, zodat hij goed onder
staat. (De melk onttrekt zout aan het vlees en dit komt straks de
banketham ten goede).
Laat hem een dag in de melk staan, haal de ham er dan uit en droog het
vlees met keukenpapier goed af.
Leg de ham op een snijplank en trek met een scherp mes ruiten over het
vlees van ± 1/2 cm diep.
Druk er daar, waar de lijnen elkaar kruisen, een kruidnageltje in.
Doe de bruine suiker in een bakje, voeg het kruidnagelpoeder en het
gemberpoeder toe en giet dan, al roeren, heel voorzichtig zoveel cognac
bij de suiker dat een dik papje ontstaat.
Leg de banketham in een ovenvaste schaal en smeer er met een kwastje om de
5 minuten wat van de suikermassa over.
Braad de ham, als u dit 5-6 keer heeft gedaan, (afhankelijk van het
gewicht) 1-11/2 uur in een op 180°C voorverwarmde oven.
Leng het restant van de suikermassa aan met de bouillon en de verse room,
verwarm dit voorzichtig en bind het zo nodig met allesbinder.
Geef deze saus bij de warme banketham.
Eet er desgewenst doperwtjes met patat frites bij.

Reacties op Amerikaanse beenham

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: